Reiki er en tusind år gammel healingsmetode, der stammer fra tibetansk buddhisme og blev brugt af de tibetanske munke til selvudvikling og erkendelse.

Metoden blev genopdaget i 1800 tallet af en kristen præst, Mikao Usui. Ved studier af gamle buddhistiske sutras opdagede han nogle glemte sanskrit symboler som refererede til healing.

For at få større viden om Healing og symbolernes hellige kraft rejste Usui til det hellige bjerg KURIYAMA. På bjerget fandt han et egnet sted til at faste og meditere. Han fastede, bad og mediterede i 21 dage. På den 21. dag fik Usui en åbenbaring fra "Den Universelle Kilde". Han oplevede symbolernes hellige kraft og blev bevidst om Reiki symbolernes helbredende kraft.

Usui opnåede stor indsigt og viden om den åndelige verden, og han udviklede Usui-systemet for Naturlig Healing også kaldet Reiki. Siden er Reiki videreført fra Reiki Mester Lærer til elev og er nu udbredt i mange lande.

Reiki er Universel Livsenergi

Udvikling og vækst sker gennem bevidsthedsændring

Mikao Usui grundlagde en skole for Reiki. Da tiden var kommet, hvor Usui skulle forlade denne verden for at gå over til den næste, videregav han Reiki Grand Master graden til Chujiro Hayashi. Hayashi blev senere læge og byggede en Reiki klinik i Kyoto, Japan.

Fru Hawayo Takata fra Hawaii kom i 1931 til Japan for at få hjælp for en alvorlig sygdom. Hayashi behandlede hende med Reiki, og hun blev rask. Inden Hayashi døde, videregav han sin viden til fru Takata, som blev hans efterfølger som Reiki Master Teacher. Fru Takata praktiserede og underviste i mange år. Hun uddannede 22 Reiki Master Lærere i USA og i Japan. Hun døde i 1980. Phyllis Furomoto, Takatas barnebarn, blev valgt som hendes efterfølger. I dag findes der flere Reiki-sammenslutninger. De stammer alle fra denne oprindelige gruppe af Reiki lærere.

Reiki's healingsmetode er anerkendt verden over og anvendes også på hospitaler i USA og i andre lande.


Reikis historie

Den mest kendte version er nok Hawayo Takatas, kvinden der introducerede Reiki i USA. Nu er der siden midten af halvfemserne kommet ”nye” oplysninger frem fra Japan, som viser, at fru Takata muligvis har pyntet lidt på nogle detaljer i fortællingen for at gøre Reiki mere spiselig for amerikanere. Vi skal huske, at der blev set kritisk på alt, hvad der kom fra Japan lige efter Anden Verdenskrig. For eksempel plejede hun at sige, at grundlæggeren, Mikao Usui, var en kristen munk, som underviste på en kristen drengeskole i Kyoto. Der findes ingen beviser for disse påstande, og Usui ligger faktisk begravet på et buddhistisk gravsted. Derfor er chancen for, at han var kristen, forsvindende lille.

Her følger en kort version ud fra de fire vigtigste personer (Stormestre) inden for Reiki.

Mikao Usui

Født i 1865, grundlagde han Reiki healingen i starten af 1900-tallet efter en åbenbaring/vision, han fik i forbindelse med en 21 dages meditation på et helligt bjerg i nærheden af Kyoto, Kuruyama. Han nåede at indvie cirka 2.000 personer, heriblandt 17 Reikimestre, inden han døde i 1926.


Chujiro Hayashi

Den vigtigste af de 17 Mestre er Chujiro Hayashi. Cirka 95% af alle mennesker, der har lært Reiki, kommer gennem denne linje. Hayashi var læge og kaptajn i den kejserlige marine og træt af at skulle lappe soldater sammen blot for at sende dem tilbage til fronten. Efter sin indvielse til Reikimester besluttede han sig for at vie sit liv til udbredelsen af denne healingsform. Han åbnede en klinik i Tokyo, hvor folk kunne modtage healing, og samtidig kunne han holde øje med dem som alm. læge. Det er Hayashi, der har systematiseret hånd stillingerne, og på hans klinik var behandlinger med flere healere på en klient (og kortere behandlingstid) meget udbredt praksis. Han blev født i 1879 og døde i 1940.
Hawayo Takata

1900-1980. En amerikansk kvinde af japansk herkomst med bopæl på Hawaii. Blev helbredt for kræft i Hayashis klinik i 1935 og var ansvarlig for udbredelsen af Reiki i USA og Canada. Sidst i halvfjerdserne rejste og underviste hun sammen med sit barnebarn, Phyllis Furomoto.


Phyllis Furomoto

Født i Seattle, overtog hun rollen som Stormester efter Takatas død i 1980. Frigav i 1988 retten til at indvie Reiki elever til alle Mestre med stor erfaring. Dette førte til en eksplosion i Reikis udbredelse over hele verden. Det gode er, at rigtig mange mennesker nu udøver Reiki. Det mindre gode er, at der nu findes så uoverskueligt mange retninger, at Reiki i nogle grene er blevet helt udvandet. Furomoto deler nu titlen som Stormester sammen med Paul Mitchell.


Reiki i Danmark

Reiki blev introduceret i Danmark i 1984 af Birgit Stephensen, elev af Phyllis Furomoto.